Skip to navigation Skip to main content

Uitzonderlijk project

Image: 

Touax Benelux bouwt de komende weken op het eigen bedrijfsterrein in Moerdijk een tweelaags permanent kantoorpand van 220m², dat begin februari op spectaculaire wijze wordt verscheept naar de opdrachtgever in de haven van Antwerpen.

Het gebouw wordt namelijk volledig afgebouwd op het bedrijfsterrein van Touax in Moerdijk. Vraag van de opdrachtgever was om een kantoorpand  ‘turn key’ en liefst als 1 element, aan te leveren op hun bedrijfsterrein. Compleet geïnstalleerd en gestoffeerd.

Bouwen op het terrein van de opdrachtgever heeft niet de voorkeur, in verband met de strikte veiligheidseisen en de lastige locatie vlak naast een leidingenstraat voor het laden en lossen van tankschepen. Een andere eis was de korte installatietijd van het gebouw ter plaatse.

Het tweelaagse gebouw van 25m x 7,5m x 7m, bestaande uit 20 units wordt in 2 blokken van 14 en 6 modules gekoppeld en gestapeld en volledig afgewerkt in Moerdijk. Daarna worden de twee blokken op een drijvend ponton over het water vervoerd naar de opdrachtgever.
Hier worden de samengestelde blokken, vanaf het water middels een drijvende bok met een hijsvermogen van 800 ton, nauwkeurig op de reeds aangebrachte betonnen fundering geplaatst. Het gebouw wordt daarna op de voorzieningen van de opdrachtgever aangesloten.

Aan deze unieke levering wordt veel aandacht besteed. Genodigden en de pers zullen aanwezig zijn op het bedrijfsterrein in Moerdijk om het laden van het samengestelde gebouw te aanschouwen. Bij de plaatsing bij de opdrachtgever wordt om veiligheidsredenen geen publiek toegelaten.

Touax heeft meer dan 30 jaar ervaring en expertise op het gebied van de productie, verhuur en de verkoop van modulaire huisvesting, ook wel prefab gebouwen of prefab constructies genoemd. Touax ontwikkelt innovatieve, modulaire oplossingen voor permanente of tijdelijke huisvesting; van tijdelijke kantoorunits tot permanent kantoorgebouw, van schoolgebouw tot noodlokaal, van directieketen, kantines, kleedruimtes met sanitair tot huisvesting voor detailhandel en horeca.

Bekijk hier de foto's

Bekijk hier de beelden

  • Terugbel service
  • Offerte aanvraag
  • Ons vinden
  • Verkoop tweedehands units